Speedway GP

Speedway er en rask motorsykkelsport der det kjøres på flate baner, altså baner som ikke har doserte svinger. Når svingene ikke er doserte, må førerne skrense mer. Syklene som brukes i Speedway er spesialbygde, og ligner ikke på motorsykler som finnes i salg. Selv om det ikke er noen nordmenn som kjører VM-runder i Speedway, er sporten veldig populær også her i landet. Mange liker å følge både svenske Elitserien og VM-rundene.

Selvsagt er det også mange som liker å spekulere i hvem som kommer til å vinne både enkeltløp og sesongen sammenlagt. Alle har sine favorittførere, men for å finne ut hvem ekspertene har som favoritter, er det lurt å lese odds. I følge oddsen på Betsafe er det Greg Hancock som har best sjanse til å vinne årets sesong, men også Krzysztof Kasprzak og Tai Woffinden har relativt lave odds.

Greg Hancock har allerede vunnet verdensmesterskapet i Speedway to ganger, og han har også vunnet VM for lag, sammen med det amerikanske laget, som han er kaptein for. Han er den eneste føreren som har deltatt i hver eneste Grand Prix-runde siden oppstarten i 1995, og han har dermed rikelig med erfaring som han drar nytte av.

Krzysztof Kasprzak er en polsk fører som vant VM i speedway i klassen U21 i 2005. Han er sønn av en tidligere speedwayfører, og også broren kjører speedway. Tai Woffinden er fra England. Han ble verdensmester i speedway i 2013, og er også sønn av en tidligere speedwayfører.

Det er bare én runde igjen av årets sesong, og selv om mye kan skje i løpet av den siste helgen, har Hancock kjørt ganske stabilt gjennom sesongen, og han kommer nok til å skjerpe seg litt ekstra for å sikre seg VM-tittelen i den siste runden i år.

admin