MotoGP

Der Formel 1 er den absolutt heftigste, raskeste konkurransen for doninger med fire hjul, er MotoGP den motsvarende konkurransen for to motorsykler. MotoGP er et must for alle som foretrekker så få hjul som mulig og så rå kraft som overhodet er tilgjengelig.

MotoGP deles inn i tre klasser, veldig likt Formel-konkurransene. Moto3 og Moto2 er de mindre konkurransene, med litt mindre motorsykler og færre hestekrefter enn på selveste hovedserien, MotoGP. Her ser man gjerne litt yngre ryttere, som tør å eksperimentere og utforske nye ting.

MotoGP er dog for hardbarkede motorsykkelracere som allerede har noen år bak ryggen og vet nøyaktig hva de driver med. For øyeblikket er det Marc Marquez som dominerer sporten. Skal man tro oddssider som Bet365, vil han trolig vinne hele mesterskapet også i år. Marc er en utrolig talentfull rytter som garantert vil nå uante høyder. Med sine 21 år er han den absolutt yngste motorsyklisten som har vunnet mesterskapet i MotoGP! Med så mange år foran seg er det vanskelig å forestille seg hvor mange medaljer han vil ta.

Han vant Moto3 bare 17 år gammel, rykket opp til Moto2 og tok topplasseringen i 2012, for deretter å gå rett på MotoGP og vinne mesterskapet på første forsøk, kun 20 år gammel! Marc startet karrieren veldig tidlig, og var allerede å finne på pallplass i 2008, kun 15 år gammel. Med slike meritter kan det være et sikkert veddemål – våre penger er satt på unge herr Marquez, også i år.

Spørsmålet er heller om hvem som seirer i kampen om de andre plassene på podiumet! Vil Rossi finne veien tilbake til toppen? Kan Dani Pedrosa ta opp kampen med lagmannen? Vi har også interessante Stefan Bradl, som så overlegent vant Moto2 i 2011? Unge Bradley Smith klarte ikke å imponere oss i fjor på sin Yamaha – vil han endelig finne sin plass i MotoGP i år?

admin