Begynne å konkurrere i motorsykkelsport

Nå finnes det over 400 motorsykkelklubber i Norge, så det er ikke slik at du må bli medlem i Hells Angels eller Bandidos for å få være med på diverse race og større begivenheter. Det er hundretusener av motorsykler i Norge – selvsagt er motorsykkelsporten derfor på oppsving. Norges Motorsportforbund har ikke vokst til altfor store dimensjoner enda, derfor styres de aller fleste konkurranser og race med motorsykkel av Norges Bilsportforbund.

Om du har lyst til å begynne å konkurrere i motorsykkelsport er det aller beste å søke deg opp på ulike begivenheter i nærområdet. Uansett om du bor på Selbu, i Hordaland, Rogaland eller på Torshov i Oslo, vil du garantert finne noe spennende å være med på. Det finnes konkurranser både i Trial, Snowcross, Speedway, Supermoto og Roadracing – altså de fleste typer konkurranser for motorsykler. Det er egentlig bare å velge og vrake! Søk deg opp på Norges Motorsportforbund og utforsk! Hvem vet, kanskje blir du den neste Daniel Pedrosa?

Akkurat som i vanlig bilsport, er det alltid vanskelig å komme seg på høyt nok nivå for å konkurrere mot profesjonelle. Det er dog ikke lange veien fra A til B når man først har begynt å kjøre om kapp. Ser man på sporten som noe mer enn en hobby, kan man trene hardt og lenge for å komme på de høyeste plasseringene gang på gang. Etter noen seiere kan man se seg bli invitert på middag hos potensielle sponsorer. Lander man en avtale om sponsing, er det bare å kjøre på og begynne å anse seg selv som en profesjonell motorsykkelfører! Husk at man må ha en kjørelisens før man kan melde seg på konkurranser i motorsykkelsport. Lisensen må inneholde en forsikring samtidig som klubben du kjører for må anbefale deg. Dermed blir det første og viktigste stedet å finne en passende klubb. Et sted man føler seg komfortabel med og slik at man er omringet med flinke, erfarne ryttere.

admin